SAP sürümümüz 4.7
Raporlamalarda SAP’nin dışında bir arayışa girme nedenimiz kullanıcılarımızdan kaynaklanıyor. Kullanıcı olarak tabir ettiğim arkadaşların çoğu SAP’yi kullanmamak için özen gösteriyorlar ve eski sistemde işlerini görüyorlar. Özellikle yönetsel bazdaki kullanıcılar. İstiyorum ki, bu yönetsel bazdaki kullanıcılar excel tabloları arasından kaç ton malzeme sattık, kime sattık gibi bir araştırmaya girmesinler, SAP’nin bize sunduklarını keşfedebilsinler. Aslında çoğu kullanıcı canlıya geçme sırasında soğudu SAP’den. O gün bugündür daha SAP’ı çalıştırmamış olan bir fabrika müdürümüz var mesela. Bir de biz sadece şirket IP’lerine açık olacak bir web sayfası hazırlayacağız. Burasını da bu amaçla kullanabileceğimizi düşünüyoruz. Yani anlayacağın insanlara SAP’yi özendirmek için attığımız taklalardan biri bu.
Fabrkikada üretime yönelik kullandığımız (…) var. Mesela bir arkadaşımız şahsi yazılım bilgisiyle bir program hazırladı. Şimdi şirketin üst yönetimi hiç (…)’i açmadan o program vasıtasıyla online ne üretiliyor, hangi makina durmuş gibi ayrıntılı özet bilgileri görebiliyorlar. Bana biz böyle birşey istiyoruz diyorlar. Yani hiç SAP’a girmeyecekler, transactionlar arasında boğulmayacaklar, varyant çalıştırmayacaklar, direkt olarak istediklerine ulaşacaklar.
Merhaba…
Eğer sisteminiz 5.0 veya 6.0 olsaydı, SAP’nin SAP Portal adlı nefis uygulamasını kullanabilirdiniz. Bu uygulama sayesinde, son derece basit bir şekilde SAP’deki raporlarınızı Web ortamına taşıyabiliyorsunuz. Ortaya çıkan raporlar, Flash ile çalışan animasyonlu, dinamik ve Drill-Down imkanı veren formatta oluyor. Standart SAP raporları ile kıyaslanamaz bile. Seçim ekranları, çıktı tabloları, vs otomatik olarak üretiliyor ve tablo, grafik, vs çıktısı verebiliyor. Birden fazla rapor varsa, bunlar ard arda bağlanabiliyor. Mesela müşteri listesi veren bir rapor var diyelim; bu rapordaki müşteriye tıklayarak o müşterinin açık kalemlerini aynı ekranda görebilirsiniz. Daha anlatsam bitmez 😉
4.7’de ise portal ne yazık ki yok. 4.7’de Web tabanlı bir raporlama yapmak istersek, şöyle bir altyapı kullanmamız gerekir:
Bu işi 4.7’de yapmak, portal üzerinde yapmaktan çok daha uzun sürecektir. F4 arama yardımları, seçim ekranındaki aralık tanımları gibi şeyleri oturup sıfırdan yazmak gerekir zira. Portalde bu tarz şeyler hazır geliyor.
Leave a Reply